Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

A Holló, aki milliókat inspirált

A helyszín Miami, az időpont délután negyed hat. Kíváncsiskodók gyűlnek össze a South Beachen. Várják, hogy feltűnjön a környék egyetlen mozgó látványossága. A Holló óramű pontossággal érkezik fél hatkor. Ma is, mint minden áldott nap, hosszú-hosszú évek óta. A Holló csak egy fekete sortot visel. Fején a védjegyévé vált fekete homlokpánt, csuklóin az elmaradhatatlan fekete csuklószorítók. A lábán szürke New Balance futócipők. A szakálla persze már rég nem fekete. De a kitartása, a legendás kitartása mit sem változott a hosszú évtizedek alatt. Pedig rettenetesen fáj a háta. Látszik ugyan a mozgásán, de nem törődik vele. A Hollót nem olyan fából faragták: ő mindenkit inspirál. Sosincs egyedül. És sosem bánja a társaságot.

A Hollót Robert Kraftnak hívják. 1951-ben született. Country-énekesnek készült. 19 évesen jutott el Nashville-be, a country fővárosába. Többször találkozott Johnny Cash-sel is, neki adta át a dalszöveget is, amelyen éppen dolgozott. Johnny Cash pedig egyszerűen továbbadta a szöveget. Más szerzett vele hírnevet. Robert Kraft összeomlott – düh és elkeseredettség töltötte ki magányos napjait. Aztán egy edzőteremben összeismerkedett két edzővel: Bulldoggal és Killerrel, akik megmutatták neki, hogy az edzés hogyan segíti át a fájdalmon, hogyan ad neki kitartást. A Holló valójában 1974. szilveszterén született meg. Robert Kraft tett egy újévi fogadalmat: 1975. január elsejétől az év minden áldott napján futni fog 8 mérföldet ( 12,9 km), ha esik, ha fúj.

És a Holló kitartott. Akkor is, amikor szögbe lépett és a sebe elfertőződött. Akkor is, amikor a rettenetes, esős időben tüdőgyulladást kapott. Akkor is, amikor egy ételmérgezés miatt mozdulni is alig tudott. Teljesítette a kitűzött célt. De ez még nem a vége a történetnek – inkább a kezdete.

Mert jött 1976, aztán ’77, aztán ’78 – és a Holló futott tovább. Egyetlen nap kihagyás nélkül. És az emberek elkezdtek figyelni a miami Forrest Gumpra, aki csak ment és ment és ment. Először a helyiek számára lett a kitartás szimbóluma. Aztán Egyesült Államok szerte. Ma már a világból mindenhonnan jönnek hozzá, hogy vele futhassanak. És közelről lássák, mit jelent a vasakarat. Felkészültél?

Idén december 31-én lesz negyvenöt éve, hogy a Holló egyetlen napot sem hagyott ki. Szinte felfoghatatlan. Csaknem fél évszázad és több mint 210 ezer kilométer. A Holló ez alatt az idő alatt már ötször kerülte meg a Földet…

Amikor arról kérdezik, milyen cél maradt még számára, mi az, ami még mindig hajtja, gondolkodás nélkül válaszol. Azt mondja, szeretne egy igazi country-slágert írni. Már több mint 1600 dalt írt – nagyon jók egyébként, a Hollónak fantasztikus hangja van – de a nagy áttörés még várat magára. Én drukkolok a Hollónak. És szeretnék vele egyszer együtt futni…

Megosztás

Hozzászólás

Kapcsolódó írások

A kiváló élet hat összetevője

Jim Rohn a huszadik század egyik meghatározó személyiségfejlesztő szónoka volt. Önerőből lett milliárdosok, önmegvalósítók és vállalkozók egész nemzedéke vallotta, hogy Rohn bölcsességének

Elolvasom »

Riporterként, televíziós szerkesztőként mindig is azok a történetek nyűgöztek le, amelyek megmutatták, hogyan lehet legyőzni a kihívásokat, amelyek fejlődési ötletekkel gazdagítottak. Előadóként, szerzőként is keresem a hétköznapi hősök erőt adó történeteit.

Ingyenes Sikerleckék

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Korábbi bejegyzések

Kövesd a Facebook oldalamat!