Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Richard Branson 10 kedvenc idézete az újító gondolkodásról

A világ egyik legismertebb és legsikeresebb vállalkozója. Összesen talán több mint négyszáz vállalatot hozott össze, közülük sokat elvitt a világhírig is. Anglia egyik leggazdagabb embere, a királynő lovaggá is ütötte. Ma már Sir Richard Bransonnak kell szólítani. Mindig is úttörőként viselkedett a piacon, mindig is a járatlan utakat próbálgatta. Nyár elején szedett össze néhány fontos tippet az innovatív gondolkodásról.

„Egész életemben az hajtott, hogy problémákat oldjak meg és ezzel könnyebbé tegyem az emberek életét. Amikor a Virgin Records lemezcég volt a zászlóshajóm, rengeteget utaztam a világban, hogy megbeszéléseket folytassak az együttesekkel és a menedzsereikkel. Közben folyamatosan bosszantott, hogy milyen szegényes a szolgáltatás a különböző légitársaságoknál. És arra gondoltam, hogy ez másoknak is probléma lehet. Ahelyett, hogy legyintettem volna egyet, inkább felismerésként kezeltem a meglátásomat és megalapítottam a saját légitársaságomat, Virgin Atlantic néven.

Aztán az is frusztrált, ahogy a bankok rejtett díjakkal stikliztek és értelmezhetetlen szakzsargonnal keverték meg a hozzám hasonló átlagügyfelet. Úgyhogy megalapítottam a saját pénzintézetemet, a Virgin Money-t, kifejezetten azzal a céllal, hogy mindenki jobban járjon.

Élvezem a testmozgást, de lehangol, milyen unalmas, demotiváló helyek tudnak lenni a fitnesztermek. Ezért alapítottam meg Virgin Active néven a saját konditerem-hálózatomat, ahová az emberek nemcsak edzeni járnak, hanem kapcsolatokat is építhetnek és jól is érezhetik magukat.

Mindezek fényében összegyűjtöttem a kedvenc idézeteimet – azokat, amelyek befolyásolták a gondolkodásmódomat és segítettek abban, hogy a hozzáállásom mindig nyitott és innovatív legyen.”

Nézzük tehát, melyek azok a gondolatok, amelyek Sir Richardot formálták és hozzásegítették a sikerhez:

  1. „Minden a fejedben kezdődik és ott is végződik. Aminek hatalmat adsz, annak hatalma lesz fölötted is.” – Leon Brown
  2. „Ha valami nem tetszik, változtasd meg. Ha nem tudod megváltoztatni, változtass a hozzáállásodon.” – Maya Angelou
  3. „Meg kell tenned azokat a dolgokat, amelyekről úgy gondolod, hogy nem vagy képes megtenni.” – Eleanor Roosevelt
  4. „Úgy kell cselekedned, mintha lehetséges lenne, hogy radikálisan megváltoztasd a világot. És minden áldott nap így kell tenned.” – Angela Davis
  5. „A bölcsesség a rácsodálkozással kezdődik.” – Szókratész
  6. „A zseni talán az, aki egy nagyon fontos dolgot nagyon egyszerűen tud megfogalmazni.” – Charles Bukowski
  7. „Két dolognak nem szabad határt szabni: az empátiának és a képzeletnek.” – Emma Watson
  8. „Az embernek káosz kell a bensőjébe, hogy egy tánccsillag születhessen.” – Friedrich Nietzsche
  9. „Maradj nyitott az új leckék megtanulására még akkor is, ha azok homlokegyenest ellentétesek a tegnap megtanuld leckéiddel.” – Ellen DeGeneres
  10. „Mindig azt teszem, amire képtelen vagyok, abban a reményben, hogy talán mégis megtanulom, hogyan csinálhatom.” – Pablo Picasso

Remélem, hogy ezek a gondolatok téged is kigondolkodtattak egy kicsit a komfortzónádból és segítettek abban, hogy a problémákban te is inkább lehetőségeket láss, pont úgy, mint Sir Richard. Válassz te is kedvenc idézetet magadnak és határozd el, mit fogsz másképp csinálni ezentúl az ötlet hatására.

Megosztás

Hozzászólás

Kapcsolódó írások

A kiváló élet hat összetevője

Jim Rohn a huszadik század egyik meghatározó személyiségfejlesztő szónoka volt. Önerőből lett milliárdosok, önmegvalósítók és vállalkozók egész nemzedéke vallotta, hogy Rohn bölcsességének

Elolvasom »

Riporterként, televíziós szerkesztőként mindig is azok a történetek nyűgöztek le, amelyek megmutatták, hogyan lehet legyőzni a kihívásokat, amelyek fejlődési ötletekkel gazdagítottak. Előadóként, szerzőként is keresem a hétköznapi hősök erőt adó történeteit.

Ingyenes Sikerleckék

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Korábbi bejegyzések

Kövesd a Facebook oldalamat!