Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Motiváció öt lépésben

Hadd adjak öt tippet ahhoz, hogy motiválttá tehesd magad, amikor álmaid megvalósításáért cselekszel. Ha jól csinálod ezt az öt dolgot, garantált, hogy eléred azt, amit elterveztél.

  1. Maradj pozitív! Egyeseknek ez könnyen sikerül, másoknak igazi küzdelem. Azt kell megértened, hogy a hozzáállásod teljes mértékben rajtad múlik. Az, hogy a múlt kudarcain rágódsz, vagy a jövő eredményeire fókuszálsz, tőled függ. Fogadd megingathatatlan derűvel azokat a kihívásokat, amelyeket az élet megoldandó feladatként eléd tesz és tudd, hogy mindez a te fejlődésedet szolgálja. Minél többször emlékezteted magad a pozitív hozzáállás fontosságára, annál könnyebb lesz meg is valósítanod azt.
  2. Tűzz ki célokat! A legtöbb ember csak ábrándozik. Odáig sem jut el, hogy papírra vesse a vágyait. A népesség alig három százaléka az, amelyik veszi a fáradságot és céllá formálja a terveit. Ők azok, akik kimutathatóan sokkal messzebbre jutnak, mint az átlagos életet élő 97%. Ha eddig csak fejben volt meg, mit szeretnél idén elérni, most írd le papírra is! Ez mindig működik.
  3. Vizualizáld céljaid megvalósulását! Első hallásra ez sokak számára amolyan ezoterikus vudunak tűnik, pedig nem az. Minden sportoló alkalmazza a módszert, hogy biztosítsa a sikerét. Ugyanígy tesznek a legkiválóbb szakemberek is. Mindez csak arról szól, hogy az emberi elme számára az is valóságosnak tűnik, amit “lelki szemeinkkel” látunk. Ha profin vizualizálunk, azzal rengeteg energiát tudunk mozgósítani magunkban célunk elérése érdekében.
  4. Vedd magad körül lelkes emberekkel! Egy bölcs gondolkodó fogalmazott így: “Mondd meg nekem, kikkel töltöd időd nagy részét és én megmondom, milyen ember vagy!” Azokat, akikkel időd nagy részében együtt vagy, a referenciacsoportodnak nevezzük. Egy idő után úgy kezdesz gondolkodni, cselekedni, beszélni, feladatokhoz hozzáállni, mint ők. A referenciacsoportod meghatározó a sikered szempontjából. Előre röpíthet, vagy éppen a földhöz láncolhat.
  5. Tartsd fejben a MIÉRT-ed! Motivációd alapja az, hogy a kitűzött célod mindig összhangban legyen fontos, belső értékeiddel és személyes küldetéseddel. A küldetés nem más, mint az a belső hajtóerő, amelyet akkor érzel, amikor kibontakoztatod a tehetséged és megéled, hogy amit teszel, az hasznos.

Szalay Ádám, az Itt a te időd! című motivációs könyv írója

Megosztás

Hozzászólás

Kapcsolódó írások

A kiváló élet hat összetevője

Jim Rohn a huszadik század egyik meghatározó személyiségfejlesztő szónoka volt. Önerőből lett milliárdosok, önmegvalósítók és vállalkozók egész nemzedéke vallotta, hogy Rohn bölcsességének

Elolvasom »

Riporterként, televíziós szerkesztőként mindig is azok a történetek nyűgöztek le, amelyek megmutatták, hogyan lehet legyőzni a kihívásokat, amelyek fejlődési ötletekkel gazdagítottak. Előadóként, szerzőként is keresem a hétköznapi hősök erőt adó történeteit.

Ingyenes Sikerleckék

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Korábbi bejegyzések

Kövesd a Facebook oldalamat!