Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Hány ilyen reggellel gazdálkodhatsz életedben?

Jó reggelt! Felnőtt életed során körülbelül 13 ezer alkalommal fogsz a maihoz hasonlatos módon új napra ébredni – már ha hihetünk a statisztikának. Aszerint a várható élettartam Magyarországon 75,6 év. Tegyük fel, hogy 20 éves korodban kezdesz dolgozni és 70 éves korodig vagy aktív – hiszen nem a nyugdíjra gyúrsz, mert szereted a hivatásod és élvezed a munkád.

Ebben az esetben 50 éved van arra, hogy nyomot hagyj magad után és valami olyat tegyél le az asztalra, amire büszkén tudsz majd visszagondolni. Évente átlagosan 260 munkanap áll rendelkezésedre, hogy kiváló eredményeket érj el. Ha így számolunk, akkor jön ki a 13 ezer reggel, ami aktív időszakodban pontosan ennyi alkalommal új esély, hogy jól indíts el egy napot. És pontosan ennyi alkalommal egyben kísértés is – hogy  halogass, hogy lustálkodj, hogy felesleges dolgokra pazarold a legfontosabb erőforrásodat, az idődet.

A napokban az egyik legismertebb hatékonyságnövelő-guru, Darren Hardy kezdett el számolgatni ezzel kapcsolatban:

Nem akarok rád ijeszteni, de ha 30 éves vagy, akkor még 10 ezer aktív reggeled van. Ha 40 éves, akkor már csak 7800. Ha 45, mint én, akkor 6500 maradt még. Ha 50 vagy, akkor 5000 ehhez hasonló reggel áll még rendelkezésedre. És ha elérted a 60-at, akkor ideje felkötni a nadrágot, mert mindössze 2600 maradt, hogy aktív légy és tégy valamit a karriered és önmagad megvalósítása érdekében.”

Tehát, ha innen nézed, mihez kezdesz a mai reggellel? Hogyan teljen ahhoz a délelőtt, hogy azt mondhasd majd, hogy hatékony és eredményes voltál? Mely tevékenységekre kell fókuszálnod, hogy a legtöbbet hozhasd ki a napból? És most ne onnan közelíts, hogy mi mindent KELLENE megcsinálnod ma, mert ez a kisszerű gondolkodás nézőpontja. Hanem onnan, hogy akkor, ha azokra a dolgokra fókuszálnál, amelyek VALÓBAN fontosak a küldetésed, az álmaid megvalósítása, az áttörést hozó céljaid elérése szempontjából, akkor mivel töltenéd a reggelt és a délelőttöt.

Az átlagemberek buzgólkodnak – különösebb eredmények nélkül. A sikeres emberek hatékonyak. Azzal foglalkoznak, ami előre viszi őket. Minden másra nemet mondanak. Törekedj te is erre – már mától!

Szalay Ádám

Megosztás

Hozzászólás

Kapcsolódó írások

A kiváló élet hat összetevője

Jim Rohn a huszadik század egyik meghatározó személyiségfejlesztő szónoka volt. Önerőből lett milliárdosok, önmegvalósítók és vállalkozók egész nemzedéke vallotta, hogy Rohn bölcsességének

Elolvasom »

Riporterként, televíziós szerkesztőként mindig is azok a történetek nyűgöztek le, amelyek megmutatták, hogyan lehet legyőzni a kihívásokat, amelyek fejlődési ötletekkel gazdagítottak. Előadóként, szerzőként is keresem a hétköznapi hősök erőt adó történeteit.

Ingyenes Sikerleckék

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Korábbi bejegyzések

Kövesd a Facebook oldalamat!