Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Munkáció: 5+1 tipp minivakációkhoz

Szóval, néhány hétig még itt a nyár. Napfény, hűs vizű medencék, hekk és dolce vita. Mármint sokaknak, de nem mindenkinek. Van, aki ilyenkor is keményen dolgozik. És amikor a napok és a hetek egyébként is összefolynak, nem nehéz egyszerűen lemaradni a nyárról. Aki belefeledkezik a 9-6-ig monoton ritmusába, amellett úgy megy el a legboldogabb évszak, hogy oda sem tud biccenteni neki.

Emlékszel még, milyen volt mindez gyerekkorodban? Amikor remegve vártad, hogy a táblára felkerüljön a VAKÁCIÓ! V-je, és kicsengessenek az utolsó óráról is? Emlékszel a boldog rohanásra, ki a napfénybe, át az iskola kapuján? Itt az idő, hogy visszahozd ezt a régi érzést. Még akkor is, ha nincs időd nagybetűs nyaralásra, igenis fel tudod dobni néhány ötlettel a nyári napokat. A jelszó: vakáció helyett munkáció!

Ahol a legnagyobb a tempó, onnan jönnek a legjobb nyári elképzelések: a kaliforniai Fiatal Vállalkozók Tanácsát arra kérték fel, hogy adjanak tippeket azoknak, akik hosszabb vakációra nem, legfeljebb néhány apróbb, pár órás “munkációra” tudnak menni az idén. Íme, a fiatal vállalkozók ötletei, 5+1 tipp, mini-kikapcsolódásokra:

1.Szervezd meg, hogy otthonról dolgozhass!

Ha otthonról dolgozol, egyszerűen máshogy megy az idő. A szünetek nem a büfében telnek: kimehetsz egy kicsit kocogni, rendbe rakhatod az íróasztalod, beteheted a kedvenc filmed, miközben a számítógépednél ülsz, stb. Pusztán azzal, hogy kicseréled a díszletet – még, ha dolgoznod azért kell is – sokkal izgalmasabbá teheted a napod.

2.Irány a víz!

Ha egzotikus vízpartra nem is jutsz el az idén, akkor is kereshetsz egy tavat vagy folyót a környékeden. Ha egy nap korábban eljöhetsz a munkahelyedről és csobbansz egyet, azzal máris sokat töltöttél a képzeletbeli akkumulátorodon. És, ha nem is mész be fürdeni, már az is megnyugtató, ha csak nézed a vizet.

3.Menj el egy könyvesboltba!

Ha betévedsz egy könyvesboltba, garantáltan kiszakadsz egy kicsit a hétköznapokból. Ahogy a könyvek között válogatsz, biztos támad majd néhány izgalmas, új ötleted. Találhatsz egy olyan regényt, ami kikapcsol, vagy olyan magazint, ami segít álmodozni. Persze, már az is izgalmas, hogy papírról olvasol és nem monitorról.

4.Légy megint gyerek!

Amikor keményen dolgozol, hajlamos vagy elfelejteni, mi tett boldoggá gyerekkorodban. Csinálj valami bolondságot: kotorj elő egy régi videójátékot, vagy fűzd meg egy barátodat, hogy frizbizzetek a parkban, ülj le egy zongorához – tégy bármit, ami gyerekként kikapcsolt. Tanulj meg újra játszani!

5.Kösd össze a kellemeset a hasznossal!

Ha tárgyalásra mész, és nem ismered a környéket, tölts el egy kis időt a megbeszélés után a helyszín felfedezésével. Vagy szándékosan beszélj meg találkozót olyan helyekre, amelyeket nem jártál még be (de ismerőseid szerint jó helyek).

+1.Jelentkezz be egy olyan konferenciára, amelyik nincs összefüggésben a szakterületeddel!

Sokszor az jelenti a legnagyobb feltöltődést és a legtöbb inspirációt, ha olyan témákról tanulsz, amelyek újak a számodra. Ha beleszagolsz mások mikrovilágába, ha más logika mentén szerveződő gondolkodási formákat ismersz meg. Új ismeretségeket köthetsz, és legalább egy napra kiszakadhatsz a mókuskerékből.

Szalay Ádám

Megosztás

Hozzászólás

Kapcsolódó írások

A kiváló élet hat összetevője

Jim Rohn a huszadik század egyik meghatározó személyiségfejlesztő szónoka volt. Önerőből lett milliárdosok, önmegvalósítók és vállalkozók egész nemzedéke vallotta, hogy Rohn bölcsességének

Elolvasom »

Riporterként, televíziós szerkesztőként mindig is azok a történetek nyűgöztek le, amelyek megmutatták, hogyan lehet legyőzni a kihívásokat, amelyek fejlődési ötletekkel gazdagítottak. Előadóként, szerzőként is keresem a hétköznapi hősök erőt adó történeteit.

Ingyenes Sikerleckék

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Korábbi bejegyzések

Kövesd a Facebook oldalamat!