Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Ettől a 10 dologtól szabadulj meg, hogy sikeresebb lehess!

Van egy kedves barátom, Istvánnak hívják. Ő szokta mondogatni a következőt, amikor a sikerről beszélgetünk: “Nekem nem a kollégáim az ellenfeleim. Nem is a piaci körülmények. Nekem egyetlen ellenfelem van – az az István, aki nem dolgozik.”  És milyen igaza van. Belátta, hogy bizonyos dolgokat fel kell adnia ahhoz, hogy előbbre jusson. Bizonyos dolgokért pedig felelősséget kell vállalnia. Gondolj csak bele a saját életedbe: mik azok a dolgok, amik visszatartanak? Amik nem engedik, hogy előbbre juss az életben? Súgok. Ezeket a dolgokat legtöbbször nem odakint kell keresned. Hanem saját magadban. Összegyűjtöttem neked 10 dolgot, amitől érdemes megszabadulnod, ha azt szeretnéd, hogy 2018. végre olyan év legyen, amilyenről mindig is álmodoztál.

Jöjjön a 10-es lista: mikor szabotálod saját sikeredet?

  1. Amikor hagyod, hogy mások véleménye befolyásolja az életed. Nem az a lényeg, mások mit gondolnak rólad. Hanem az, hogy te mit gondolsz saját magadról.
  2. Amikor hagyod, hogy a múlt kudarcai kísértsenek. Ami történt, megtörtént. Nem az számít, ami volt. Csak az számít, amit itt és most teszel.
  3. Amikor nem döntöd el, mi az, amit valójában akarsz. Sosem jutsz el oda, ahova szeretnél, ha nem döntötted el – konkrétan és egyértelműen – hova is akarsz eljutni valójában.
  4. Amikor halogatod azoknak a céloknak a megvalósítását, amelyek fontosak neked! Két lehetőséged van az életben: vagy elfogadod a dolgokat olyannak, amilyenek. Vagy elfogadod, hogy felelősséget kell vállalnod a megváltoztatásukért.
  5. Amikor úgy döntesz, hogy inkább semmit sem teszel. Minden reggel egy új lehetőség, hogy belevágj a nagybetűs életbe. Hadd fogalmazzak nyersen: nincs ráhatásod arra, hogyan fogsz meghalni. De arra igen, hogyan fogsz ezután élni. Használd az erődet.
  6. Amikor ragaszkodsz hozzá, hogy mindig neked legyen igazad. Fogadd el, hogy tévedhetsz is. Dolgozz a sikerért, de engedd meg magadnak a hibázás “luxusát”. Hiszen csak így tudsz fejlődni – ha kipróbálsz új ötleteket, megközelítéseket.
  7. Amikor elfutsz azok elől a problémás helyzetek elől, amelyeket rendbe kell tenni. Ne menekülj tovább! Nézz szembe a problémákkal, állj bele a feladatba és hozd rendbe mindazt, amit rendbe kell hozni a lelki békéd és a nyugalmad érdekében.
  8. Amikor megoldások helyett kifogásokat gyártasz. A hosszú távú sikertelenség egyik legfontosabb oka, ha nem döntesz és nem vágsz bele mindabba, amit a céljaid érdekében meg kellene tenned, hanem csak gyártod a kifogásokat: ezért meg azért nem fog sikerülni, nem jó ötlet megtenni, nem érek rá, az én családi hátteremmel, az én koromban, stb…
  9. Amikor nem vagy hajlandó észrevenni életed pozitív aspektusait. Az élettől általában azt kapod, amit az élettől elvársz. Ha folyton a negatívumokra koncentrálsz, nehéz lesz boldog életet teremtened magadnak. Légy hálás azért, amid van – lásd meg a szépségeket is az életedben.
  10. Amikor nem vagy jelen a saját életedben. Ha mindig csak dolgozol leszegett fejjel, hajlamos vagy elfelejtkezni az élet apró örömeiről. Néhányan beleragadnak a múlt emlékeibe, vagy a jövő tervei kötik le annyira a figyelmüket, hogy a jelen-létre már nem is jut idejük.

És ne feledd, most van Itt a te időd, hogy javíts az életeden: Szalay Ádám

Megosztás

Hozzászólás

Kapcsolódó írások

A kiváló élet hat összetevője

Jim Rohn a huszadik század egyik meghatározó személyiségfejlesztő szónoka volt. Önerőből lett milliárdosok, önmegvalósítók és vállalkozók egész nemzedéke vallotta, hogy Rohn bölcsességének

Elolvasom »

Riporterként, televíziós szerkesztőként mindig is azok a történetek nyűgöztek le, amelyek megmutatták, hogyan lehet legyőzni a kihívásokat, amelyek fejlődési ötletekkel gazdagítottak. Előadóként, szerzőként is keresem a hétköznapi hősök erőt adó történeteit.

Ingyenes Sikerleckék

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Korábbi bejegyzések

Kövesd a Facebook oldalamat!