Változtasd meg az életed hat lépésben!

A változásokhoz vezető legfontosabb alapelv a remény. Az emberek általában akkor változtatnak, ha úgy érzik, van reményük valami jobbra. Ha nem látnak reményt, nem változnak. Ugyanakkor mindenki saját maga felelős azért, hogy változtat-e az életén, jobbá teszi-e azt. Ma  megtudhatod, hogyan kecmereghetsz ki a megszokott rutinjaidból. Hogyan indíthatod el azt a dominó-hatást, amely hozzásegít a pozitív változásokhoz.

Készen állsz? Ha igen, engedd meg, hogy végigvigyelek azon a hatlépéses terven, amellyel újraírhatod a jövődet. Minden bizonnyal reményt ad majd neked. Hiszen erre van szükséged ahhoz, hogy javíthass a sorsodon. Mindenki képes változni. Használd az erődet!

Első lépés: Amikor megváltoztatod a gondolataidat, megváltoznak a meggyőződéseid.

A változás az elmében kezdődik. A meggyőződéseid nem mások, mint azok a gondolataid, amelyeket olyan sokszor végiggondoltál, hogy mára teljesen igaznak tűnnek. A hit olyan gondolat, amelyet nagyon sokszor elismételtél magadban. Semmi több. Újra tudod huzalozni az elméd – új gondolatokkal új meggyőződéseket ültethetsz el.

Második lépés: Amikor megváltoztatod a meggyőződéseidet, megváltoznak az elvárásaid.

Fontos igazság, hogy az élettől legtöbbször azt kapod, amit elvársz tőle. Ha változnak a meggyőződéseid, más tapasztalatok válnak hihetővé, más lehetőségek tűnnek majd elérhetőnek. A meggyőződéseidben erő van. Az újakban is. Mást vársz majd el az élettől, ezért mást is kapsz.

Harmadik lépés: Amikor megváltoztatod az elvárásaidat, megváltozik a hozzáállásod.

Az elvárásaid meghatározzák az attitűdödet. A legtöbben hozzászoktatták magukat az átlagos dolgokhoz. A kiváló helyett az elfogadhatóhoz. Nelson Boswell mondta: “Az első és legfontosabb dolog a siker felé vezető úton az, hogy elhisszük, sikeressé válhatunk mi magunk is.”

Negyedik lépés: Amikor megváltoztatod a hozzáállásod, megváltozik a viselkedésed.

Megújult hozzáállásod új lehetőségekre nyitja ki a szemed – új tevékenységek tűnnek majd logikusnak és kívánatosnak. A személyes változás alapköve, hogy változtatsz a viselkedéseden – legfőképp a naponta ismételgetett rutinjaidon.

Ötödik lépés: Amikor megváltoztatod a viselkedésed, megváltozik a teljesítményed.

Sok ember szívesebben él a régi problémáival, mint hogy új megoldások után nézzen. Sokan a kényelmes utat választják a helyes út helyett, a rutint a változás helyett. A megváltozott viselkedés azonban bátorságot adhat az új dolgok kipróbálásához. Ezek pedig pozitívan hatnak a megtapasztalt következményekre.

Hatodik lépés: Amikor megváltoztatod a teljesítményed, megváltozik az életed.

Könnyebb a kudarcodból sikert faragni, mint a kifogásaidból lehetőségeket. Aki hibázik, az tanul belőle és legközelebb már sikerre viheti a tervét. De az, aki mindig kifogásokat keres, nemcsak a kockázattól menekül meg, hanem a siker kapuját is bezárja maga előtt. Mindig jusson eszedbe: az univerzum a cselekvést díjazza!

Találkozzunk november 18-án szombaton a Sikerkód egynapos Fókusztréningjén! Tanuld meg, hogyan válhatsz lényeglátóvá a lényegvakok között. Kattints, hogy megtudd, hogyan épül fel a tréning!

Comments are closed.