Richard Branson 10 kedvenc idézete az újító gondolkodásról

A világ egyik legismertebb és legsikeresebb vállalkozója. Összesen talán több mint négyszáz vállalatot hozott össze, közülük sokat elvitt a világhírig is. Anglia egyik leggazdagabb embere, a királynő lovaggá is ütötte. Ma már Sir Richard Bransonnak kell szólítani. Mindig is úttörőként viselkedett a piacon, mindig is a járatlan utakat próbálgatta. Nyár elején szedett össze néhány fontos tippet az innovatív gondolkodásról.

„Egész életemben az hajtott, hogy problémákat oldjak meg és ezzel könnyebbé tegyem az emberek életét. Amikor a Virgin Records lemezcég volt a zászlóshajóm, rengeteget utaztam a világban, hogy megbeszéléseket folytassak az együttesekkel és a menedzsereikkel. Közben folyamatosan bosszantott, hogy milyen szegényes a szolgáltatás a különböző légitársaságoknál. És arra gondoltam, hogy ez másoknak is probléma lehet. Ahelyett, hogy legyintettem volna egyet, inkább felismerésként kezeltem a meglátásomat és megalapítottam a saját légitársaságomat, Virgin Atlantic néven.

Aztán az is frusztrált, ahogy a bankok rejtett díjakkal stikliztek és értelmezhetetlen szakzsargonnal keverték meg a hozzám hasonló átlagügyfelet. Úgyhogy megalapítottam a saját pénzintézetemet, a Virgin Money-t, kifejezetten azzal a céllal, hogy mindenki jobban járjon.

Élvezem a testmozgást, de lehangol, milyen unalmas, demotiváló helyek tudnak lenni a fitnesztermek. Ezért alapítottam meg Virgin Active néven a saját konditerem-hálózatomat, ahová az emberek nemcsak edzeni járnak, hanem kapcsolatokat is építhetnek és jól is érezhetik magukat.

Mindezek fényében összegyűjtöttem a kedvenc idézeteimet – azokat, amelyek befolyásolták a gondolkodásmódomat és segítettek abban, hogy a hozzáállásom mindig nyitott és innovatív legyen.”

Nézzük tehát, melyek azok a gondolatok, amelyek Sir Richardot formálták és hozzásegítették a sikerhez:

  1. „Minden a fejedben kezdődik és ott is végződik. Aminek hatalmat adsz, annak hatalma lesz fölötted is.” – Leon Brown
  2. „Ha valami nem tetszik, változtasd meg. Ha nem tudod megváltoztatni, változtass a hozzáállásodon.” – Maya Angelou
  3. „Meg kell tenned azokat a dolgokat, amelyekről úgy gondolod, hogy nem vagy képes megtenni.” – Eleanor Roosevelt
  4. „Úgy kell cselekedned, mintha lehetséges lenne, hogy radikálisan megváltoztasd a világot. És minden áldott nap így kell tenned.” – Angela Davis
  5. „A bölcsesség a rácsodálkozással kezdődik.” – Szókratész
  6. „A zseni talán az, aki egy nagyon fontos dolgot nagyon egyszerűen tud megfogalmazni.” – Charles Bukowski
  7. „Két dolognak nem szabad határt szabni: az empátiának és a képzeletnek.” – Emma Watson
  8. „Az embernek káosz kell a bensőjébe, hogy egy tánccsillag születhessen.” – Friedrich Nietzsche
  9. „Maradj nyitott az új leckék megtanulására még akkor is, ha azok homlokegyenest ellentétesek a tegnap megtanuld leckéiddel.” – Ellen DeGeneres
  10. „Mindig azt teszem, amire képtelen vagyok, abban a reményben, hogy talán mégis megtanulom, hogyan csinálhatom.” – Pablo Picasso

Remélem, hogy ezek a gondolatok téged is kigondolkodtattak egy kicsit a komfortzónádból és segítettek abban, hogy a problémákban te is inkább lehetőségeket láss, pont úgy, mint Sir Richard. Válassz te is kedvenc idézetet magadnak és határozd el, mit fogsz másképp csinálni ezentúl az ötlet hatására.

Találkozzunk személyesen: kétnapos Sikerkód tréning október 12-13-án, kattints a részletekért!

Comments are closed.