Tervezz magadnak csodás 2016-ot!

Még csak néhány nap telt el az évből. Ez sokak számára a tervezés és a számvetés ideje. Ilyenkor számba vesszük 2015. legfontosabb eredményeit és leckéit, és végiggondoljuk, milyen 2016.-ot szeretnénk. Az átlagember persze több időt tölt azzal, hogy bolti bevásárló listát írjon, mint azzal, hogy megtervezze a saját jövőjét. 

Te nyilván nem ilyen vagy – ezt már csak az is bizonyítja, hogy hétvégén tévénézés helyett Sikerkód blogot olvasol. Úgyhogy összegyűjtöttem néhány fontos tanácsot neked az új évre. Hiszem, hogy ha ezek szerint élsz, a következő év sokkal sikeresebb lesz számodra, mint a legutóbbi volt. Kívánom, hogy így legyen.

1. Nem adhatsz másoknak több szeretetet annál, mint amennyivel saját magadat megajándékozod. Ha magadat nem szereted, a környező világot is veszélyesnek, ellenségesnek és kirekesztőnek látod majd. És nehezen építesz gyümölcsöző kapcsolatokat. Pedig a siker mindig csapatmunka eredménye. 

2. A kiváló teljesítmény mögött sokkal inkább a napi rutinok állnak, mint az örökölt adottságok. A szokásaid megmutatják a jövődet. Vizsgáld felül őket. Légy magadhoz kíméletlenül őszinte. 

3. A buzgólkodás nem egyenlő a hatékonysággal. Az értelmetlen munkálkodás nem igazi munka. Légy fókuszált! És foglalkozz azzal, ami számít. 

4. A biztonság illúziója mindig sokkal veszélyesebb, mint az újítás kényelmetlensége. A rutin elkényelmesít és végső soron leépít. Akarj fejlődni. Ne félj a kudarcoktól. De tanulj belőlük, mindig. 

5. Ha formába hozod a tested, nemcsak a fizikumodat javítod, hanem életed minden játékterén javítod az esélyeidet. Ha a tested rugalmas, a gondolkodásod is az lesz. Ha a tested merev és tespedt, a gondolkodásod is ilyenné válik. 

6. A boldog emberből boldog vezető válik. Olyan, aki boldog csapatot épít. Dolgozz folyamatosan a boldogságod megalapozásán. Ünnepeld az élet apró örömeit, jutalmazd meg magad a sikerekért és a részsikerekért is. 

7. A hála olyan hozzáállás, amely nélkül még a célkitűzés sem megy; nemhogy a célmegvalósítás. Minél többször emlékezteted magad mindarra, amivel elégedett lehetsz az életedben, annál könnyebbé válik céljaid elérése. 

8. A teljesítmény öröm nélkül kudarc, nem győzelem. A lelkesedés hajtja sikered motorját – tápláld minden nap! Ha azzal foglalkozol, amit nem szeretsz, nincs esélyed tartós sikerre. Ha olyasmivel foglalkozol, amit szeretsz, kedved lesz kiválóvá válni. A legjobbak egyikévé. 

9. A napi szintű tanulás a csúcsteljesítmény egyik alapköve. Ha rászoksz, hogy naponta fejleszd magad, megtaláltad az időbefektetés leghasznosabb módját. De ne feledd, hogy a tudás csak akkor ér valamit, ha ki is próbálod a gyakorlatban. 

10. Ha a környezeted hemzseg a negatív emberektől, véged van. Pont. Keresd az inspiráló közeget, kerülj pozitív emberek társaságába. Hagyd, hogy a közelségük emelőként működjön a karrieredben és a magánéletedben.

Comments are closed.