Öt kérdés, amely elvezet magadhoz

Martin Wehrle a német nyelvterület egyik legelismertebb üzleti coach-a. Rendszeres vendége tévé- és rádióműsoroknak, ahol munkahelyi problémákról, fizetésemelési tippekről mesél, vagy éppen az elhelyezkedésről ad tanácsokat. Egyik best-seller listás könyvében az általa használt legfontosabb kérdéseket gyűjtötte össze. Megosztok veled néhányat. Szánj rájuk időt, gondolkodj el rajtuk. A válaszaidból önismeretedet építheted – mindezzel pedig sikeredhez járulhatsz hozzá. Hiszen minél tisztábban látsz önmagaddal kapcsolatban, annál tisztábban tudod megfogalmazni céljaidat. És annál könnyebben tudod őket elérni. Tehát jöjjenek a kérdések: 

1.Feltéve, hogy már elérted a céljaidat és egy nagy magazin címlapfotóval szeretne adózni az eredményeidnek, mi lenne ezen a fotón? (milyen szituációban, kiknek a társaságában, milyen kellékek között, stb. látod magad) 

2.Ha problémádat ellenségnek tekintenéd, milyen fenyegetéseket vágna ez a probléma a fejedhez? És ha barátodként kezelnéd, milyen jó szándékú tanácsot súgna neked? 

3.Ha varázsló lennél és ebben a helyzetben egy embert, egy tárgyat vagy valami nagyon hasznosat tudnál idevarázsolni, mire lenne a leginkább szükséged?

4.Ha két további életed lenne és mindkettőben más foglalkozást kellene választanod, mint jelenleg, mai élettapasztalataid birtokában melyek vonzanának különösen?

5.Tegyük fel, hogy el akarod hagyni egy szokásodat, mit tudnál a következő napokban teljesen másként csinálni, mint eddig? 

Ha van hozzá kedved és találsz rá időt, írd is le a válaszaidat! Ígérem, tanulságos utazás lesz.

Comments are closed.