Motiváció öt lépésben

Itt az április: máris túl vagyunk 2018. első negyedévén. Fontos, hogy fenntartsd az év eleji lendületedet és továbbra is elkötelezetten dolgozz a korábban kitűzött céljaidért. Hadd adjak öt tippet ahhoz, hogy motiválttá tehesd magad, amikor álmaid megvalósításáért cselekszel. Ha jól csinálod ezt az öt dolgot, garantált, hogy eléred azt, amit elterveztél.

  1. Maradj pozitív! Egyeseknek ez könnyen sikerül, másoknak igazi küzdelem. Azt kell megértened, hogy a hozzáállásod teljes mértékben rajtad múlik. Az, hogy a múlt kudarcain rágódsz, vagy a jövő eredményeire fókuszálsz, tőled függ. Fogadd megingathatatlan derűvel azokat a kihívásokat, amelyeket az élet megoldandó feladatként eléd tesz és tudd, hogy mindez a te fejlődésedet szolgálja. Minél többször emlékezteted magad a pozitív hozzáállás fontosságára, annál könnyebb lesz meg is valósítanod azt.
  2. Tűzz ki célokat! A legtöbb ember csak ábrándozik. Odáig sem jut el, hogy papírra vesse a vágyait. A népesség alig három százaléka az, amelyik veszi a fáradságot és céllá formálja a terveit. Ők azok, akik kimutathatóan sokkal messzebbre jutnak, mint az átlagos életet élő 97%. Ha eddig csak fejben volt meg, mit szeretnél idén elérni, most írd le papírra is! Ez mindig működik.
  3. Vizualizáld céljaid megvalósulását! Első hallásra ez sokak számára amolyan ezoterikus vudunak tűnik, pedig nem az. Minden sportoló alkalmazza a módszert, hogy biztosítsa a sikerét. Ugyanígy tesznek a legkiválóbb szakemberek is. Mindez csak arról szól, hogy az emberi elme számára az is valóságosnak tűnik, amit “lelki szemeinkkel” látunk. Ha profin vizualizálunk, azzal rengeteg energiát tudunk mozgósítani magunkban célunk elérése érdekében.
  4. Vedd magad körül lelkes emberekkel! Egy bölcs gondolkodó fogalmazott így: “Mondd meg nekem, kikkel töltöd időd nagy részét és én megmondom, milyen ember vagy!” Azokat, akikkel időd nagy részében együtt vagy, a referenciacsoportodnak nevezzük. Egy idő után úgy kezdesz gondolkodni, cselekedni, beszélni, feladatokhoz hozzáállni, mint ők. A referenciacsoportod meghatározó a sikered szempontjából. Előre röpíthet, vagy éppen a földhöz láncolhat.
  5. Tartsd fejben a MIÉRT-ed! Motivációd alapja az, hogy a kitűzött célod mindig összhangban legyen fontos, belső értékeiddel és személyes küldetéseddel. A küldetés nem más, mint az a belső hajtóerő, amelyet akkor érzel, amikor kibontakoztatod a tehetséged és megéled, hogy amit teszel, az hasznos.

Használd az öt lépéses modellt és találkozzunk június 2-3-án a kétnapos Sikerkód tréningen, ahol részletesen, rendszerbe foglalva adom át neked a siker alapelveit. Kattints a részletekért!

Szalay Ádám, az Itt a te időd! című motivációs könyv írója

Comments are closed.