Mit írnál? Bakancslista helyett

​Olvastam egyszer egy angol komikusról, akit súlyos, daganatos betegséggel diagnosztizáltak. Mindössze néhány hónapot adtak neki. Ő erre magához vette a megtakarításait és megvalósította az álmait. Elutazott Ausztráliába, közös programokat szervezett az unokájával, fellépett egy helyen, ahol korábban sosem mert, megvette az autót, amire mindig is vágyott… Aztán egyszer csak szólt az orvos, hogy izé, gond van. Összekeverte a diagnózist valaki más leleteivel. A fickónak semmi baja sem volt. A komikus duplán örült a jó hírnek: nemcsak megmenekült, hanem végre rádöbbent az élet értelmére – FOGLALKOZZ AZZAL, AMI IGAZÁN SZÁMÍT! A folytatásért nézd meg a legújabb mentoring videót!

Nos? Mi jutott eszedbe, miközben Candy Chang történetét hallgattad? Mi lenne az, amit felírnál a falra? És mit tennél, ha olyan helyzetben volnál, mint az angol komikus?

Néhány tipp a munkához! A bakancslistát fentről lefele írjuk és lentről felfele valósítjuk meg. Mit jelent ez?

1. Kezdd az igazán nagy dolgokkal, amelyek első hallásra lehetetlennek tűnnek. A listádnak ezek a tételei amolyan belső utazásra invitálnak. A legfontosabb álmaid ugyanis megmutatják, hogy melyek azok az élmények, amelyek a leginkább számítanak neked: hogy világot láss, hogy minőségi időt tölthess bizonyos emberekkel, hogy megmutasd magad a közösségednek, netán az, hogy munkádon keresztül változást hozz a világba. Így a bakancslistád “teteje” önismereti szempontból is kiváló eszköz, közelebb kerülhetsz a küldetésedhez. 

2. Folytasd azokkal a dolgokkal, amelyek középtávon megvalósíthatóak, de tenni kell értük: ide jöhet az utazás Madagaszkárra vagy éppen a Kilimandzsáró megmászása, netán az, hogy 30 embernek adj munkát. Ezek a tételek megmutatják, hogyan tudsz elkezdeni jövőképben és jövőkép-megvalósításban gondolkodni. Stratégiát kell alkotnod és következetesen meg kell építened a célhoz vezető utat ahhoz, hogy a nehezen kivitelezhető lehetségessé váljon. 

3. Végül azok a dolgok következnek, amelyek akár azonnal is elérhetők. Ezek azok az apróbb tételek, amelyek fontosak ugyan, de eddig mégsem tettél értük lépéseket. Például ilyen az, hogy heti egy délelőttöt vagy délutánt saját magadnak szentelsz. Hogy körbebiciklized a Balatont, vagy végigkirándulod a Pilis 50-et. A bakancslistád “alja” sikerélményt hozhat és önbizalmat ad a lista további tételeinek megvalósítására.

Ha kíváncsi vagy rá, hogyan tudod a lehető leghatékonyabban megvalósítani az álmaidat, gyere el a hétvégi Sikerkód alaptanfolyamra. A kétnapos önbizalom-növelő és profi célkitűző tréningen megtanítalak arra, hogyan tudsz szintet ugrani az életedben. Legyen szó pénzügyekről vagy karrierről, az eredményeid megduplázhatók: a Sikerkód két napja erről szól. Olvasd el a tréning felépítését ide kattintva. És rendeld meg a jegyed még ma, hogy biztosíthasd a helyed!  Gyere el, ne hagyd ki a tavasz egyetlen kétnapos Sikerkód tréningjét, vedd kezedbe életed irányítását! 

Comments are closed.