Két lista: te melyiket választanád?

Írj két listát. Az egyik listán gyűjtsd össze mindazt, amiért bánkódsz, ami nem sikerült, amikor félrecsúsztak a dolgaid. Legyenek rajta:

– azok az emberek, akik nem kedvelnek

– azok a jónak ígérkező lehetőségek, amelyekből nem lett semmi

– azok az irreális elvárások, amiket mások támasztanak veled szemben

– azok a kellemetlen helyzetek, amiket elszenvedtél

– azok a kínos ügyek, amelyekbe belekeveredtél

– a tiszteletlen bánásmód, amiben bizonyos személyek részesítettek.

Ezek a dolgok benne vannak a pakliban. Az élet velejárói. Tagadhatatlanul megtörténnek. Ne fogd vissza magad. Engedd ki a gőzt, írj össze mindent!

Aztán láss hozzá a másik listához. Ezen írd össze mindazt, ami összejött, amire büszke vagy. Az összes lehetőséget, amit sikerrel használtál ki. Legyenek rajta:

– azok a dolgok, amiket te megláttál, de mások nem

– azok a helyzetek, amelyekben kihasználtad a lendületed vagy a tehetséged adta erőfölényt

– az adottságaid, amelyeket kiaknázhatsz

– azok az alkalmak, amikor neked adtak igazat

– azok az emberek, akik tisztelnek és szeretnek

– azok az esetek, amikor kockáztattál és győztél.

És most jön a lényeg. Fogd meg az egyik listát és tedd be az íróasztalod fiókjába. Fogd meg a másikat is és ragaszd ki a fürdőszobatükrödre, hogy mindig szem előtt legyen. A fiókba került listát nézd meg évente egyszer, csak hogy tudd: még ott van és nem halványodott el. A másik listát viszont olvasd el minden nap.

Miért fontos ez?

A naponta átolvasott listád dönti el, mit veszel észre a téged körülvevő világban, hogyan értelmezed a veled történő dolgokat és milyen történetet mesélsz magadnak az életedről.

FIGYELJ!

Te döntöd el, melyik listát teszed a fiókba és melyiket a tükrödre. Meglehet, hogy ez életed legfontosabb döntése. Vedd komolyan! (Seth Godin nyomán)

Jusson eszedbe: Sikerkód tréning augusztus 26-27-én Budapesten! Gyere el, ha motivációra van szükséged és tanuld meg, hogyan érheted el a céljaidat! Kattints és olvasd el, mit adhat neked a tréning!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.