Jobb, ha tudod: földönkívüli vagyok

Ne ijedj meg, nem bolondultam meg. Nem raboltak el az UFO-k és nem is a Zartha rendszerből jöttem. Egyszerűen megtetszett egy újszerű személyiségfejlesztő technika, amelyet a kiváló írótól, James Altuchertől tanultam, és amelyet szeretnék veled is megosztani. Egy kicsit különös, de pont attól érdekes. A címe ez is lehetne: UFO EGYETLEN NAPRA!

James Altucher, az önfejlesztés fenegyereke a következőképp ír az ötletéről: “Minden reggel, amikor felébredek, mielőtt még kinyitnám a szemem, felteszem magamnak a kérdést – hol vagyok? Veszek néhány mély lélegzetet. Megmozgatom az ujjaimat és a lábujjaimat. Aztán résnyire nyitom a szemem és örömmel belehunyorgok a korai napfénybe.

Az arcom elé emelem a két kézfejemet és érdeklődve megvizsgálom őket: Ah, szóval a Földön töltöm a mai napot. Emberi testben vagyok ma. Milyen érdekes…

Végigfürkészem az emlékeimet, hogy megtudjam, ki vagyok: már értem is, egy James nevű fickó bőrébe bújtam. Csak mára.

Idegen vagyok, aki küldetést teljesít. 24 órát tölthetek ebben a testben és az egyetlen dolgom, hogy megállapítsam, hogyan tudom jobbá tenni ennek a James nevű pasasnak a napját és az életét.

Holnap már másik testben leszek, tehát ez az egyetlen napom van, hogy kihozzam James-ből a legtöbbet. Mindent megteszek, hogy fejlesszem őt, hogy javítsam a sorsát, aztán úgyis továbbállok.

Higgy nekem: ez a felfogás mindig jobb döntésekhez vezet, mindig segít abban, hogy kevesebbet aggódjak és mindig bátrabbá és tudatosabbá tesz. Hiszen James napja az én kezemben van.

Ha ostobaságnak hangzik, ne próbáld ki. De nekem használ. Úgyhogy mindig lelkesen dolgozom azért, hogy James jobb ember legyen, mire este lefekszik, mint amilyen akkor volt, amikor reggel felébredt. Hál’ Istennek nem robban fel a világegyetem, ha nem járok sikerrel.”

Emlékezz: a személyes felelősségvállalás azt is jelenti, hogy minden nap számít. Minden nap egy új lehetőség, hogy tégy néhány – akár apró, de – fontos lépést a céljaid eléréséért. Használd ki a napjaidat, hozd ki az életedből a legtöbbet: próbáld ki a fenti technikát már ma. És figyeld meg, mennyivel eredményesebb és emlékezetesebb napod lesz, mint tegnap volt.

Végezetül hadd javasoljak két fontos fejlődési lehetőséget:

1. Kétnapos Sikerkód tréning Budapesten, augusztus 26-27-én! Gyere el, ha nagyra törő céljaid vannak és szeretnéd megtudni, hogyan érheted el őket.

2. Négyszemközti NLP-konzultáció budapesti irodánkban. Kattints ide, hogy megtudd, a felsorolásból magadra ismersz-e!

Comments are closed.