Hét hatásos mondat a nehéz napokra

Az igazság az, hogy önostorozással nem hozhatod ki sem az életedből, sem magadból a legtöbbet. És miközben mindannyian tudjuk, hogy ez igaz, néha mégis áldozatul esünk saját negatív gondolatainknak. Néha durván lehordjuk magunkat… Ha hibát követünk el, ha az eredményeink nem felelnek meg az előzetes elvárásainknak, ha a kudarcra nem sikerül tanulási lehetőségként tekintenünk.

Tudom, hogy te is jártál már így. Mindenkinek vannak nehéz napjai, kételyei, saját magával és a lehetőségeivel kapcsolatban. Természetesen nekem is.

Ma arról olvashatsz majd, hogy mit tehetsz akkor, ha kollégáid, a családod vagy maga az élet olyan súlyt tesz a válladra, amitől úgy érzed, hogy kevés vagy, hogy nem vagy elég jó, hogy nem működnek a dolgok körülötted.

A megoldás ilyenkor is a te kezedben van. Neked kell kihúznod magad a gödörből – ha máshogy nem, hát úgy, hogy átformálod a hozzáállásodat, és a negatív gondolatok helyett olyan megoldási utakat keresel, amelyek javítják a hangulatodat. Itt van néhány ötlet, amely nekem segíteni szokott. Akár mantraként ismételgetheted őket:

1. Ez az én életem. Senki sem élheti jobban, mint én!

A saját utadat járod. Ne hasonlítgasd a félelmeidet és belső vívódásaidat mások kirakatba rakott eredményeihez. A te életed arról szól, hogy meghaladd a saját korlátaidat.

 2. Ahol most tartok, az is szükséges lépés!

Néha talán szeretnél elkerülni néhány helyzetet és tapasztalatot, mert úgy érzed, hogy már máshol kellene tartanod. Pedig az igazság az, hogy ilyenkor is ott vagy, ahol lenned kell, hogy eljuss a tervezett holnaphoz.

3. Minden nap egy újabb lehetőség: arra, hogy stresszes legyek vagy a békességet gyakoroljam!

Dönts úgy, hogy nyomorultul érzed magad és számtalan indok jut majd eszedbe, amiért ez valóban meg is történik veled. Dönts úgy, hogy békében vagy magaddal és számtalan okot találsz majd, hogy valóban így érezz. Nagy rutinod van abban, hogy elrontsd a saját kedved? Ugyanezzel a tudással a jókedvedet is szolgálhatod.

4. Mindig van valamilyen apróság, amit megtehetek!

Egyetlen helyzet sem kényszerít tétlenségre, mindig léphetsz előre egy kicsit. Nem elég felnézni a lépcsőkre, el is kell indulni, ha fel akarsz érni. Nem kell mást tenned, mint mindig megtenned egy újabb lépést. Néha egy kis lépés a helyes irányba életed legmeghatározóbb eredményéhez vezethet.

5. Jövőképem minősége az, ami meghatározza életem folyását!

Rajtad múlik, hogyan vizualizálod a jövődet és az is, mire összpontosítasz. Felejtsd el, mi mindent nem szeretsz! Fókuszálj arra, ami lelkesedéssel tölt el.

6. A legjobb, amit tehetek, hogy nem hagyok magamnak kiskapukat!

A legtöbb eredményt azok az emberek érik el, akik mindenképpen végigcsinálják az eltervezett feladataikat. Esőben is elmennek futni, akkor sem esznek sütit, ha a többi vendég ezt mind megteszi, elolvassák az eltervezett harminc oldalt akkor is, ha szívesebben tévéznének helyette. Válj olyanná, mint ők: ne panaszkodj, ne keress kifogásokat, tudod, mit kell tenned. Hát tedd meg.

7. A legkeményebben mindig saját magamon kell dolgoznom!

Ön-becsülés, ön-szeretet, ön-értékelés. Okkal kezdődnek ugyanazzal a szóval – nem kaphatod meg őket mástól. Szeresd magad úgy, mintha igazi kincs lennél. Ez a te felelősséged: koncentrálj az értékeidre és ne engedd másoknak, hogy leértékeljenek.

Gyere el november 18-án az egynapos Fókusztréningre, hogy kezedbe adhassam a lényeglátó gondolkodás és a hatékony tervezés titkát. Kattints és nézd meg, hogyan épül fel a tréning. És már kapható a könyvem Itt a Te időd! címmel. Keresd a Libri és a Líra üzleteiben – csináld végig a gyakorlatias önfejlesztő programot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.