Beszélgetés az ördöggel

​A kiváló tanítótól, Brian Tracy-től hallottam először az alábbi, elgondolkodtató történetet:

Volt egyszer egy ember, aki lement a pokolba látogatóba.
Az ördög körbevezette őt. Végigmutogatta neki a pokol összes szörnyűséges bugyrát és azt, hogy mivel juttatja a pokolba az embereket. Megmutatta neki a kábítószereket, a bűntetteket, a helytelen táplálkozást, az egészségtelen életmódot, az ártalmas szokásokat. Szóval mindazt, ami tönkreteszi az embereket, és már a földi életüket is pokollá változtatja.

Aztán azt mondta: – Hadd mutassam meg neked a legnagyobb kincsemet, és büszkeségemet. Ez az összes közül a kedvencem.

És bevitte az embert egy elsötétített szobába, ami olyan volt, mint egy múzeumi terem. A szoba kellős közepén egyetlen üvegfalú vitrin állt, és a helyiség egyetlen fénysugara a vitrinben nyugvó tárgyra irányult. 

Az ördög azt mondta: – Íme, a legnagyobb kincsem! Több életet teszek ezzel tönkre, mint az összes többivel együttvéve.

– De hát ez úgy néz ki, mint egy egyszerű ék. – csodálkozott a látogató.
– Igen – felelte az ördög – ez a kétely éke. Az önmagaddal kapcsolatos kételkedés éke. 

Majd hozzátette: – Ha ennek csupán a hegye csúcsát be tudom ékelni az ember elméjének a leghátsó zugába, már nyert ügyem van! Mert onnan már egyre beljebb tudom verni, hogy rést üssek a közé, amit meg tud tenni, és amit gondol, hogy meg tud tenni. És ha el tudom érni, hogy kételkedjen magában, elérem, hogy egész életét pokollá változtassam!

Sikered záloga önmagadba vetett hited nagysága. Az élet kisebb-nagyobb csatáiból és megmérettetéseiből azok kerülnek ki győztesen, akiknek sikerül túljutniuk a kételkedés csapdáján és erős önbecsüléssel, szilárd belső hittel szállnak ringbe céljaik megvalósításáért.

A Sikerkód két napja azt mutatja meg neked, hogyan szabadulhatsz meg a kétely ékétől. A gombra kattintva bővebben is olvashatsz az augusztusi tréningről!

Comments are closed.