Az asszony, aki felemelt egy kocsit

1977-ben, a floridai Tallahassee-ben az akkor 63 éves Laura Shultz felemelte egy Buick hátsó felét, hogy kiszabadítsa az unokája karját, ami a kocsi alá szorult. Az eset természetesen hatalmas sajtóvisszhangot kapott. Laura azonban nem akart megszólalni az ügyben.

Végül egy író, a “Csúcsteljesítmény” című kötet szerzője, dr. Charles Garfield bírta szóra a hölgyet. Nagy vonakodva elárulta neki, miért esik nehezére, hogy a történtekről beszéljen.

“Nem szívesen emlékszem vissza az esetre, mert az megingatta a hitemet a saját képességeimmel és lehetőségeimmel kapcsolatban. Ha úgy is képes voltam felemelni egy autót, hogy közben azt hittem, ez számomra lehetetlen, akkor mit gondoljak az életemről? Hogy elpocsékoltam?”

Charles Garfield meggyőzte Laurát, hogy sosem késő belevágni abba, amit mindig is szeretett volna kipróbálni. Hamarosan kiderült, hogy az unokamentő nagymamát a kövek érdeklik igazán, a geológia, ám annak idején a családjának nem volt rá pénze, hogy mindkét gyermekét taníttassa, így végül csak a bátyja ment egyetemre.

Laura Shultz 63 évesen ült be ismét az iskolapadba, 68 évesen diplomázott geológusként. Élete hátralévő részében egy helyi főiskolán tanított. (Forrás – Jack Canfield: A siker alapelvei)

És mi a történet tanulsága?

Az, hogy sokkal több van bennünk, mint hinnénk. De leggyakrabban nem is próbálkozunk, inkább beérjük a megszokott kifogásainkkal:

– én ehhez túl öreg/túl fiatal vagyok
– nem vagyok elég tehetséges
– nem beszélem elég jól a nyelvet
– az én helyzetemben nem kockáztathatok
– minek ugráljak, úgysem sikerülne, stb.

Feladat: képzeld magad egy pillanatra Laura Shultz helyébe. Ha fel tudtál emelni egy kocsit, és azon töprengenél, mi mindenre vagy még képes, te mibe vágnál bele már aznap? Neki ez a geológia volt, neked talán valami más… Mi az a nagy cél, amit lehet, hogy évtizedek óta halogatsz? Ne várj 63 éves korodig, vágj bele még ma!

És ha jól jönne néhány profi módszer, amely segít meghatározni személyes küldetésedet, kialakítani pozitív jövőképedet és profin kitűzni a céljaidat, akkor gyere el december 29-30-án a Kétnapos Sikerkód tréningre. Kattints ide a részletekért!

Comments are closed.