Az 1-3-30-3-1 sikerformula

A sikeres emberek egyik legfőbb ismérve, hogy elkötelezték magukat az élethosszig tartó tanulás mellett. Na jó, ez így kicsit komoran hangzik, elismerem. Hadd fogalmazzak inkább úgy: a sikeres emberek (majdnem) minden nap olvasnak, hallgatnak, néznek valami olyan információt, amellyel önismeretüket, emberismeretüket, szakmai tudásukat vagy általános műveltségüket bővítik. A titok persze ez: nem azért csinálják, mert kötelező, hanem azért, mert élvezik. Használják az 1-3-30-3-1-es sikerformulát. Használd ezentúl te is, nézd meg a Mentoring Műhely legújabb videóját!

És akkor lássuk, hogy működik mindez a gyakorlatban. 

1.Az első lépés a motiváció-gyűjtés. Ehhez lehet, hogy új szemléletre van szükséged a tanulással kapcsolatban. Mit jelent ez pontosan? Hát ezt: ha eddig kötelesség oldalról közelítetted meg a folyamatot, ezután jutalom-oldalról közelíts! Magyarán, gondold végig, milyen lelkesítő eredményekkel, inspiráló újdonságokkal gazdagítja majd az életedet a megtanult anyag. Pl.: ha időgazdálkodásról van szó, előre örülhetsz, hogy a tanulás hasznossága miatt több szabadidőhöz jutsz, hatékonyabban osztod majd be a munkaidődet, marad időd a hobbidra, stb. 

2. Keresd meg azokat a könyveket a témában, amelyeket a legtöbben ajánlanak, amelyek olvasmányosak és gyakorlatiasak. Nem biztos, hogy a legvastagabb a leghasznosabb is egyben! 

3. Teremts helyet és időt a tanulásra: legyen ebben is valamilyen rendszer, úgy válik szokásoddá. Pl.: lefekvés előtt fél óra, ébredés után fél óra, az ebéd utáni kávé mellett fél óra, stb. 

4. Olvass hatékonyan: keresd a legfontosabb gondolatokat, jegyzeteld ki vagy húzd alá őket, aztán priorizáld a három legfontosabbat. Olyanokat keress, amelyeket a gyakorlatban is könnyűszerrel alkalmazni tudsz. 

5. Építsd be a legjobb ötletet. Ha az időgazdálkodási példánál maradunk, lehet, hogy ez arról szól majd, hogy innentől kezdve nem napi tervezésben, hanem heti tervezésben gondolkodsz, és így elkerülöd azt a csapdát, hogy folyton csak azokkal a feladatokkal foglalkozz, amelyek a körmödre égtek. 

Most pedig rajtad a sor: 

Mit akarsz megtanulni? 

Mely könyveket olvasod majd el? 

Mit fogsz beépíteni? 

Ha gyors fejlődésre vágysz és szeretnél szintet lépni az életedben, akkor gyere el következő tréningünkre: kétnapos Sikerkód tanfolyam április 16-17-én. Életcél-meghatározás, jövőkép-építés hét pilléren, profi célkitűzés, mentális célmegvalósító technikák. Kattints ide bővebb információért! 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.