A dilis angol és a megkopasztott amerikai

Norry Ascroft barátom olyan, mint Fülig Jimmy. Kettős életet él: napközben motivációs előadóként dolgozik azon, hogy az iskolai bántalmazások elszenvedői megtanulják megvédeni magukat. Este azonban rettenetes zebraöltönyt vesz fel, mű-körszakállat ragaszt és hatalmas afroamerikai mikrofonfrizura-parókát húz a fejébe. Ilyenkor átvedlik Bakelit Boldizsárrá (Lionel Vynil), a hihetetlenül kínos viselkedésű és vállalhatatlan humorú retro-dj-vé, hogy aztán sírásig kacagtassa a blackpooli diszkók közönségét. Norry bűbájos figura: annyi szeretet szorult belé, mint tíz másik emberbe együttvéve.

Matt Weinstein a 20 legbefolyásosabb amerikai üzleti előadó egyike. Vezérigazgatóktól a raktárosokig mindenkit arra bíztat, hogy játsszanak. Tréningjein általában akkora a jókedv és a hangzavar, hogy Matt mindig egy hangos furulyával a keze ügyében járkál. Azzal csap hatalmas lármát, ha vissza akarja szerezni közönsége figyelmét. Én tanítványként vettem részt Matt egyik rendezvényén: arra ma is emlékszem, hogy Norry-val hason fekve, csukott szemmel utánoztunk elefánthangokat és közben gurultunk a nevetéstől.

Mindkét előadótól fontos leckét tanulhatunk a felelősségvállalásról. Matt történetét megnézheted a következő videón. Norry történetét pedig azután olvashatod el. Kattints, és játszd le a filmet, hogy megtudd, hogyan lehet talpra állni, ha valaki egy pillanat alatt minden megtakarított pénzét elveszíti.

Matt leckéje tehát így szól a felelősségvállalásról: nem változtathatod meg a körülményeket, de a hozzáállásodon változtathatsz. Ha úgy érzed, összecsaptak a fejed felett a hullámok és beborult az ég, változtathatsz a fókuszodon és felteheted magadnak a kérdést: Mi NEM ROSSZ most az életemben? Minél inkább koncentrálsz arra, hogy pozitívumokat találj, annál több pozitív dolog ugrik majd be és annál inkább javul a hangulatod is.

Norry leckéje a hét világpolitikai szenzációjához kapcsolódik. A britek kiléptek az Európai Unióból. Norry másnap a következő posztot tette ki facebook-oldalára, hogy segítsen lehűteni a kilépéspártiak és a maradáspártiak közti ellentétet:

“Jó reggelt, barátom! Csak azt akarom, hogy tudd, ha az EU-ban maradásra szavaztál, attól még a barátom vagy. És ha a kilépésre szavaztál, akkor is a barátom vagy. Tiszteletben tartom a véleményedet, és örülök annak, hogy a barátomnak tudhatlak. Ez a szavazás nem változtatott a tényen, hogy mi barátok vagyunk. Lehet, hogy ma boldog vagy, de az is lehet, hogy aggodalommal tölt el, ami történt. Ezért szeretnélek biztosítani arról, hogy barátként melletted állok.

Nem dolgom kommentálni a politikát, mert nincs olyan tudásom, amellyel kettéválaszthatnám az objektív tényeket a propagandagépezet által létrehozott hangulattól. Mindössze annyit tudok, hogy a jelen helyzetre adott mostani reakciónk határozza majd meg, hogy országos szinten milyen következményeket tapasztalunk meg…

E+R=V

Esemény + Reakció = Végeredmény

Kilépés + a MI reakciónk = az ÁLTALUNK megtapasztalt eredmény/következmény

Ha felelősséget vállalunk a jövőnkért, akkor egy olyan Egyesült Királyságot hozhatunk létre, amelyikben jó élni. Ezért a mai nap után… Ne legyen ujjal mutogatás, bűnbakkeresés, veszekedés. Azt hagyjuk meg a politikusoknak. Én készen állok. És te?

Barátod: Norry”

Keresd te is mindig azt a nézőpontot, amely segít téged abban, hogy a legtöbbet hozd ki egy adott helyzetből!

Hozd ki a legtöbbet a lehetőségeidből, lépj szintet az életedben: augusztus 27-28-án kétnapos Sikerkód-tréning Budapesten! Biztosítsd a helyed mihamarabb, kattints a részletekért és a jegyedért! Részvételi díj 19 500 forint.

Comments are closed.