A cég, amelyik éhezteti az alkalmazottait

Volt már, hogy elmajszoltál egy szelet csokit reggeli és ebéd között a munkahelyeden?

Vagy olyan, hogy sokáig maradtál bent, és bekészítettél a fiókba egy kis ropit, ami aztán el is fogyott a nap végére?

Semmi extra, csak egy kis nassolnivaló a megéhezett dolgozó embernek.

Nos, van olyan cég, ahol ezt egyáltalán nem nézik jó szemmel. Persze, hogy startup, persze, hogy a San Franciscó-i öbölben. A Nootrobox büszke arra, hogy éhezteti az alkalmazottait.

Mármint komolyan. Nem ehetnek semmit hétfő este és szerda reggel között. Ez a vállalati kultúra elidegeníthetetlen része.

A heti egyszeri, harminchat órás böjt állítólag fantasztikus hatással van a teljesítményre. A cég társalapítója, Geoffrey Woo azt nyilatkozta az egyik kaliforniai újságnak, hogy az alkalmazottak szuper hatékonyak keddenként. Bár azt ő is elismeri, hogy a kényszerű diétát nem könnyű megszokni.

A cég egyébként is olyan táplálék-kiegészítőket gyárt, amelyekkel az emberi hatékonyságot kívánja növelni. Az éheztetéssel sem a karcsú derekú alkalmazottak kitermelése a vezetőség célja, hanem a ketózis előidézése. A ketogén diéta lényege, hogy a szénhidrátok megvonásával arra kényszerítse a szervezetet, hogy zsírokból fedezze energiaigényét. Az agy magas ketonszintje – ahogy a tulajdonosok érvelnek – azzal jár, hogy hirtelen mindenki sokkal okosabb lesz, mint egy ötödikes. És termelékenyebb. És hatékonyabb is.

Hiszem, persze. Lehet, ki is próbálom. De azért nem szeretnék ott dolgozni. Pont kedd van… És nemsokára ebéd. Megyek is. (forrás: inc.com) Ja, van itt még valami: augusztus 27-28-án kétnapos Sikerkód tréning Budapesten. Negyvennyolc óra, amely számodra is meghozhatja a fordulópontot és az áttörést. És igen, ehetsz is közben. 

Comments are closed.